Koninklijke onderscheiding voor Rieky Verstappen

Koninklijke onderscheiding voor Rieky Verstappen

Toen haar kinderen en kleinkinderen binnen liepen kon ze haar tranen niet bedwingen. Het werd voor Rieky Verstappen op dat moment extra duidelijk dat de komst van de burgemeester écht ter ere van haar was. Toch kon ze haar oren niet geloven toen burgemeester Fränzel omriep dat hij haar een Koninklijke onderscheiding op kwam spelden.

Het moment was perfect gekozen. Fietsclub Fifty Fit vierde donderdag 7 september haar vijftienjarig bestaan. Iedereen was dan ook aanwezig in het clubgebouw van handboogvereniging Ontspanning na een flinke fietstocht door de regio. Een luid gejuich en applaus barstte los toen het nieuws bekend werd. Iedereen gunt het haar want ze is een geliefd persoon binnen de club. Ook binnen Rooi Fietst, waarvan ze een van de grondleggers is, wordt ze op handen gedragen. Woorden in die strekking gebruikte Fränzel ook. “Je bent een sympathieke die wordt geprezen om je betrokkenheid en gedrevenheid. Je bent integer, vriendelijk en plezierig in de omgang”, richtte de burgervader zich tot haar.

Niet veel later had ze ineens een Koninklijk speldje op haar jas. De champagne kon de lucht in en al snel vormde zich een flinke rij. Iedereen wilde haar natuurlijk feliciteren. Dat doen wij hierbij ook namens onze club. Proficiat!